Een ongeval in een restaurant. Welke verzekering komt tussen?

Een ongevalletje in een horecazaak is vlug gebeurd. Een klant glijdt uit over een natte plek. Of door een onvoorzichtigheid van de uitbater of de kelner wordt er hete soep over de klant gegoten met schade aan een duur kostuum (of jurk) en misschien met lichamelijke schade als gevolg. Het komt er op neer als uitbater van een horecazaak goed verzekerd te zijn.


Daarom is het belangrijk om een polis Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA-ondernemingen) te onderschrijven. Deze komt tussen wanneer klanten schade oplopen tijdens het restaurantbezoek. Uiteraard moet er een fout zijn bij de uitbater of de medewerkers van het restaurant.

De klassieke ongevallen zijn gekend: iemand glijdt uit over een natte plet of er wordt gemorst op een duur kostuum (of jurk) of er is schade aan het voertuig door een uithangbord die op de parking losgerukt is. In deze gevallen komt de polis Burgergelijke Aansprakelijkheid tussen. Deze verzekering kan ook tussenkomen wanneer er bijvoorbeeld kledij uit de vestiaire gestolen wordt of zelfs bij schade aan wagen van de klant bij stalling en verplaatsingen door het personeel. Zowel stoffelijke als lichamelijke schade is gedekt.

Wanneer de fout bij de klant ligt, is er geen vergoeding. Bijvoorbeeld, de klant morst zelf over zijn duur kostuum (of jurk) of de jas die aan de stoel hangt wordt gestolen terwijl de klant eventjes naar het toilet is. Je kan moeilijk verwachten dat de uitbater alle tafels in het oog houdt.

En wat met voedselvergiftiging?

Als iemand ernstig ziek wordt en er is een duidelijk verband  met het restaurantbezoek, zal de verzekering Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Na Levering van de uitbater tussenkomen in de medische kosten.

Wat bij brand?

Wat als de restaurantbezoeker slachtoffer wordt van een brand of ontploffing in een horecazaak?  Hotels en motels met tenminste vier kamers en die tenminste tien klanten kunnen ontvangen, en restaurants en cafés van meer dan 50 m², zijn verplicht om een B.A. Objectieve Aansprakelijkheid na brand of ontploffing af te sluiten. Deze verzekering dekt zowel de lichamelijke als stoffelijke schade die aan derden wordt veroorzaakt door een brand of ontploffing  zonder dat deze derden een fout moeten bewijzen.

Wil je meer weten over de verzekering Burgerlijke aansprakelijkheid ‘Horeca’, aarzel niet om met ons contact op te nemen. 

Neem contact op

Adres:
Diestseweg, 38 - 2440 Geel

Telefoon:
014/58.86.15

E-mail:
info@corstjensnv.be

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.       Verdergaan