Overweeg je ook om een milieuverzekering af te sluiten?

De regelgeving rond het milieu wordt steeds strenger en steeds ingewikkelder. Op Europees vlak, maar er bestaan ook verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië bijvoorbeeld. Omdat de wetten steeds strenger worden, kan je bedrijf in de problemen komen en daarom overweeg je best om een milieuverzekering af te sluiten.


Het zijn niet alleen grote bedrijven die milieuproblemen kunnen veroorzaken. Het kan gaan van fabrikanten en industriële vestigingen, opslag van bulkgoederen en magazijnen, centra voor de behandeling en verwerking van afval tot commerciële centra, inbegrepen ziekenhuizen, winkelcentra, laboratoria, hotels en wooncentra.

Denk maar aan een brand in je gebouw die grondvervuiling veroorzaakt, of de biodiversiteit beschadigt. Of er kan asbest opwaaien naar anderen, die jou verantwoordelijken stellen. Of er ontstaan tijdens het transport chemicaliën-lekken die schade veroorzaken.

Wel staat het vast dat wanneer en milieuschade is,  de schadeclaims hoog kunnen oplopen met dikwijls lange procedures.

Wat dekt een milieuverzekering?

 Een milieuverzekering maakt geen onderscheid volgens plaats, oorsprong of aard van de schade. Je bedrijf wordt beschermd tegen:

  • vervuiling van de eigen site, zowel accidenteel als gradueel;
  • aansprakelijkheid voor milieuschade aan derden;
  • verdedigingskosten;
  • saneringskosten;
  • schade aan de biodiversiteit;
  • in sommige gevallen tegen bedrjfsschade.

Uiteraard zijn opzet, oorlog, nucleaire risico’s uitgesloten.

Geen standaardvoorwaarden, wel maatwerk

Belangrijk is om te weten dat een milieuverzekering een aanvulling is op je bestaande verzekeringen. Zo komt je verzekering ‘burgerlijke aansprakelijkheid uitbating’, niet tussen voor graduele verontreiniging. Milieuschade op je eigen terreinen is niet verzekerd. Je brandpolis biedt enkel dekking voor verzekerde goederen naar aanleiding van een verzekerd risico. De waarborg ‘opruimingskosten’ geldt bijvoorbeeld niet voor grondsanering.

Zoals al geschreven is de milieuverzekering bedoeld om andere bestaande verzekeringen aan te vullen. Het is dan ook echt maatwerk. Een bedrijf die met chemicaliën bezig is heeft andere dekkingen nodig dan bijvoorbeeld een bouw- of een transportbedrijf. 

Wil je meer weten over de milieuverzekering, aarzel niet om contact op te nemen met ons kantoor.

Neem contact op

Adres:
Diestseweg, 38 - 2440 Geel

Telefoon:
014/58.86.15

E-mail:
info@corstjensnv.be

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.       Verdergaan