Geef dieven niet de kans om in te breken tijdens je vakantie!

Misschien trek je er samen met de familie of vrienden enkele dagen of weken op uit. Terwijl je van huis bent, doe je er best alles aan om de dieven in je woning geen kans te geven. 


Je hebt je vakantie goed voorbereid. De koffers zijn gepakt, de reisverzekering is in orde, er zijn mooie vooruitzichten… Je kan met je gezin helemaal zen op vakantie vertrekken.

Het zou hélaas niet de eerste keer zijn dat dieven van je afwezigheid profiteren om in te breken in je woning. Het zal je maar overkomen. 6 op de 10 Belgen op vakantie maken zich trouwens zorgen om hun woning onbewoond achter te laten. Daarom is het goed om volgende tips te lezen. Op die manier kan je diefstallen voorkomen. 

 - Zorg dat je adresgegevens niet zichtbaar zijn. Noch op een sleutelbos, noch op de valiezen. Zelfs op de bagageband in de luchthaven zijn er ‘toeschouwers’ die slechte bedoelingen hebben.

- Wees tijdens je vakantie niet te actief op de sociale media. Een romantisch beeldje in Frankrijk kan zeer mooi zijn, maar potentiële dieven kijken ook mee.

- Zeg niet op je automatisch antwoordapparaat dat je op vakantie bent.

- Zorg er voor dat alle ramen en deuren gesloten zijn.

- Vraag aan buren of familie om regelmatig een kijkje te komen nemen in je huis. Zij kunnen de rolluiken eens optrekken of de gordijnen open trekken, zodat een buitenstaander de indruk heeft dat het huis permanent bewoond is. Vraag ook aan je kennissen om af en toe hun auto op je oprit te parkeren en je brievenbus regelmatig leeg te maken.

- Zorg dat waardevolle voorwerpen onzichtbaar zijn. Het is altijd goed om foto’s van die waardevolle voorwerpen te nemen. Die foto’s zijn altijd nuttig bij aangifte van een diefstal of bij de berekening van de  schadeloosstelling door je diefstalverzekeraar.

- Leg de reservesleutels van je woning of auto veilig weg.

- Spreek af met je buren of familie hoe ze je kunnen bereiken bij diefstal in je woning.

- Installeer een efficiënte alarminstallatie

Er is nog altijd de waarborg diefstal in de woningverzekering

Als er dan toch nog iets gebeurt, is er nog altijd de waarborg ‘diefstal’ in de woningverzekering. De prijs van een diefstalverzekering hangt af van de waarde van de inhoud en de bijzondere voorwerpen die je wenst te verzekeren en ook de ligging van de woning.

Wens je meer info over de diefstalverzekering, aarzel niet om contact op te nemen met ons kantoor.

Neem contact op

Adres:
Diestseweg, 38 - 2440 Geel

Telefoon:
014/58.86.15

E-mail:
info@corstjensnv.be

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.       Verdergaan