Tips om de wintermaanden goed door te komen

We zitten volop in de wintermaanden. Het kan ijskoud zijn, het is vroeg donker, er kan sneeuw vallen… enkele tips om de wintermaanden goed door te komen. 


Wat met je auto in de vrieskou ?
Mocht je auto niet starten, gebruik dan best geen startkabels. Startkabels kunnen immers problemen veroorzaken aan de elektrische systemen in de nieuwe voertuigen.
Probeer zoveel mogelijk het gebruik van de handrem te vermijden. Zet je auto liever in versnelling.

Zijn winterbanden enkel nuttig bij sneeuwval ?
In België raadt men aan om winterbanden te monteren als het minder is dan 7 graden Celsius.  Omdat winterbanden in de volksmond vaak sneeuwbanden genoemd worden, denken velen dat deze banden enkel nuttig zijn bij sneeuw. Niets is minder waar. Ook bij droog weer of een nat wegdek hebben winterbanden hun nut. Bij een temperatuur van lager dan 7 graden Celsius verhardt de rubber van de zomerbanden met verlies van controle op de weg. Trouwens, op een nat wegdek is je remafstand korter met winterbanden, dus je remt sneller.

Zorg dat je goed zichtbaar bent in het donker !
Zeker als je een fietser, motorrijder of voetganger bent. Het is aangeraden om een lichtgevend of reflecterend vestje te dragen. Ook wanneer je met je hond aan het wandelen bent, is het beter dat je huisdier iets reflecterend draagt.

Hoe waterleidingen goed beschermen tegen de vrieskou ?
Zorg ervoor dat de afvoer van de waterleidingen dichtgedraaid is en dat de leidingen ‘leeg’ zijn. Leidingen kan je altijd beschermen met specifieke isolatie, anti-vriesvloeistof of een verwarmingslint. Stel dat de leidingen toch bevroren zijn, nooit ontvriezen met een vlam, maar wel met warme doeken of warm water. Bij vrieskou zet je best de verwarming niet volledig af, ook als je afwezig bent.

Welke bewoner van een appartement moet sneeuwruimen ?
In principe zijn het de inwoners van het gelijkvloers die de sneeuw moeten ruimen, tenzij er andere afspraken gemaakt zijn tussen de inwoners van het appartementsgebouw.
Ook de eigenaars van een stuk braakliggend grond of een huis, die al maanden te huur staat, moeten ervoor zorgen dat het voetpad sneeuw- of ijsvrij gehouden wordt. Indien het niet gebeurt kan de gemeente boetes opleggen en hoeft de familiale verzekering na een schadegeval met een derde als slachtoffer niet tussen te komen als er nalatigheid bewezen wordt.

Neem contact op

Adres:
Diestseweg, 38 - 2440 Geel

Telefoon:
014/58.86.15

E-mail:
info@corstjensnv.be

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.       Verdergaan