Welke impact heeft het coronavirus op mijn bedrijf?

Dat een gezondheidscrisis zoals het coronavirus een impact heeft op de risicoanalyse van je bedrijf staat als een paal boven water. De verzekeringscheck-up van je bedrijf is dan ook het ideale moment om deze analyse te verfijnen.


Veel medewerkers doen aan telewerk. Daardoor is het gevaar op cybercriminialiteit verhoogd. De cybercriminelen hebben hier duidelijk een nieuw werkterrein gevonden. Een cyberverzekering is hier meer dan noodzakelijk. Deze verzekering komt niet alleen tussen na een cyberaanval, maar helpt je bedrijf ook een preventieplan uit te werken.

Deze crisis heeft zonder meer een gezondheidsreflex bij velen teweeg gebracht. Terwijl voor velen de pensioenopbouw de voornaamste prioriteit was, zijn vele werknemers nu vragende partij voor een gezondheidsverzekering. We denken aan een verzekering gewaarborgd inkomen die tussenkomt bij een langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Of een hospitalisatie-of tandverzekering die de medische kosten boven de tussenkomst van de mutualiteit terugbetaalt. 

Wie denkt aan gezondheid, denkt ook aan nieuwe trends van mobiliteit. Steeds meer werknemers kiezen voor de (elektrische) fiets als vervoermiddel voor het woon-werkverkeer.  In vergelijking met de auto als bedrijfsvoertuig zijn er heel veel fiscale voordelen voor zowel de werkgever als de -nemer. Voor de werknemer is er geen voordeel in natura en voor de werkgever is de kostprijs van de fiets 100% aftrekbaar. Dat geldt ook voor de omniumverzekering die voor de bedrijfsfiets afgesloten wordt. Een fietsomnium loont de moeite, zeker als je weet dat bijvoorbeeld de arbeidsongevallenverzekering de schade aan de fiets niet vergoedt bij een ongeval van en naar het werk.

Misschien is je bedrijf ook het voorwerp van een transformatie. Er zijn misschien diensten bijgekomen of geschrapt met het gevolg dat het bedrijfsrisico verandert. We denken hier bijvoorbeeld aan het restaurant dat ook thuismaaltijden levert. Tijdens de pandemie zorgen vele maatschappijen weliswaar voor tijdelijke extra uitbreidingen van het contract, toch is het veiliger om de voorwaarden op punt te stellen rekening houdend met het juiste risico van het bedrijf. Wie weet, moeten sommige waarborgen geschrapt geworden omdat het risico niet meer of slechts gedeeltelijk bestaat.

De financiële moeilijkheden bij ondernemingen omwille van de coronacrisis kunnen ook indirect leiden tot problemen bij andere ondernemingen. Zo kan je als ondernemer geconfronteerd worden met contractbreuken van externe partijen, problemen met leveranciers, discussies met de fiscus, afbetalingsplannen, …In dit geval is het goed om een goede verzekering rechtsbijstand te hebben.

 

Niet alleen de onderneming kan in een crisis onder vuur liggen, ook de bestuurder kan in een lastige situatie terechtkomen. Zo kan deze laatste bijvoorbeeld geconfronteerd worden met werknemers die beslissingen in vraag zullen stellen of deze zullen aanvechten voor de rechtbank. Denk hier bijvoorbeeld aan ongeoorloofde ontslagen. Een degelijke verzekering bestuurdersaansprakelijkheid loont hier de moeite.

 

Voor meer info, contacteer ons kantoor.  

 

Neem contact op

Adres:
Diestseweg, 38 - 2440 Geel

Telefoon:
014/58.86.15

E-mail:
info@corstjensnv.be

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.       Verdergaan