Het loont financieel de moeite om een check-up van je verzekeringen te laten doen

Wat we zeker en vast geleerd hebben uit de coronacrisis, is dat vele gezinnen in deze tijden zuinig met het geld moeten omspringen en dat het hebben van een spaarpotje of -buffers zeker en vast geen luxe is.


Uit een consumentenonderzoek in april, één maand in volle lockdown, bleek dat zeven op tien gezinnen zeggen dat de vaste kosten (huur, boodschappen, lening, elektriciteit, ...) voor meer dan drie maanden gedekt zijn. Twee op tien zingen het nog één tot drie maanden uit, één op tien heeft geen noemenswaardige spaarbuffer.

Op het vlak van verzekeringen kan je inderdaad wat geld besparen door je juist te verzekeren zonder een echte verlaging van het risico. Daarom is het belangrijk dat we regelmatig een check-up doen van je verzekeringscontracten. Enkele voorbeelden hoe we de premie kunnen drukken:

- Minder rijden met het voertuig. Er bestaan verzekeringen die een korting op een premie geven wanneer je minder dan 10.000 of 5000 km rijdt. Of misschien is een volledige omniumverzekering niet meer nodig voor je voertuig dat reeds enkele jaren oud is?

- Je verschillende verzekeringscontracten en bankdiensten overlopen. Wie weet, zijn er ‘dubbele’ verzekeringen. Het is zinloos om twee keer voor hetzelfde risico te betalen. We denken hier bijvoorbeeld aan de reisverzekeringen.

- Als je geen tuin hebt, hoef je geen extra premie te betalen voor een tuinverzekering.

- Misschien moet je de franchise in je hospitalisatieverzekering verhogen, waardoor de premie vermindert.

- Als je samenwoont met iemand, is het best om de verzekeringen te groeperen. Je hoeft niet twee keer een familiale of een brandverzekering te betalen.

- Je kunt een globale rechtsbijstandverzekering afsluiten in plaats van afzonderlijke dekkingen in verschillende polissen. In dit geval kan je wellicht genieten van een fiscaal voordeel op je premie.

Spaarpotje opbouwen via belastingvoordelen

Uiteraard is ‘een spaarpotje opbouwen voor later’ een belangrijke boodschap. Wil je een spaarpotje op lange termijn opbouwen, denk dan aan de verzekeringsproducten, zoals het pensioensparen en/of het lange termijnsparen, die een belangrijk fiscaal voordeel hebben. Dankzij het belastingvoordeel is het rendement zeer hoog op deze producten, bovendien is er een staatsgarantie ten belope van 100.000 euro per persoon en per product. 

Sparen doe je sowieso best regelmatig en verspreid. Elke maand iets opzij leggen en in dit geval mag je zelfs voor meer risicovolle beleggingen kiezen, als je daar voor open staat natuurlijk. De ene periode betaal je ietsje meer voor de aandelen, maar in een andere periode betaal je een koers onder de marktwaarde.

Het is inderdaad belangrijk dat we regelmatig je portefeuille analyseren. Daarna zorgen we ervoor dat je correct verzekerd bent tegen een eerlijke premie.

Neem contact op

Adres:
Diestseweg, 38 - 2440 Geel

Telefoon:
014/58.86.15

E-mail:
info@corstjensnv.be

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.       Verdergaan