Nieuwe wetgeving voor elektrische voertuigen met een maximum snelheid van 25km/u.

Vanaf 1 juni 2019 is een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering motorvoertuigen niet meer verplicht voor elektrische fietsen, elektrische rolstoelen, hoverboards, monowheels en andere motorrijtuigen die maximum 25km/u rijden.


Vanaf 1 juni zijn alle motorrijtuigen die door een mechanische kracht 25km/u niet overschrijden vrijgesteld van de verzekeringsplicht. Het gaat hier om elektrische fietsen, elektrische rolstoelen, hoverboards, miniquads, minimotos, enzovoort … voor zover ze maximum 25km/u rijden.

In de wet wordt ook bepaald dat deze vervoermiddelen kunnen verzekerd worden door een verzekering BA-privéleven of de familiale verzekering in de volksmond genoemd.

De wetgever voorziet ook in een tussenkomst van het Belgisch Gemeenschappelijk Waarborgfonds voor slachtoffers van een ongeval waarbij de aansprakelijke bestuurder een voertuig bestuurde dat vrijgesteld is van de verzekeringsplicht. De meeste gezinnen beschikken over een verzekering BA-privéleven die de burgerrechtelijke aansprakelijkheid met een ‘vrijgesteld’ voertuig dekt. Met andere woorden, slachtoffers van ongevallen zullen zich rechtstreeks richten tot de verzekeraar BA-privéleven van de bestuurder die een ongeval heeft veroorzaakt met een voertuig dat is vrijgesteld van de verzekeringsplicht. Is de aansprakelijke bestuurder niet gedekt door een verzekering BA-privéleven, dan kan het slachtoffer zijn aanvraag voor een schadevergoeding richten tot het Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds.

Deze nieuwe wetgeving is niet van toepassing voor bromfietsen klasse A. Heb je vragen over welke verzekering voor welk voertuig van toepassing is, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Het is belangrijk dat je juist en goed verzekerd de baan oprijdt.

Omniumverzekering aangeraden

Steeds meer elektrische fietsen, elektrische steps of andere van dit soort voertuigen vinden hun plaats in het verkeer. En niet zonder risico, dat blijkt ook uit de ongevallenstastieken. Daarom raden wij ook aan om een ‘omnium’ verzekering af te sluiten voor deze voertuigen. Deze verzekering betaalt bij een ongeval alle materiële schade terug, alsook een schadeloosstelling bij diefstal. Daarenboven hebben de meeste verzekeringen een bijstandsformule, die bij pech onderweg de bestuurder technische bijstand verleent en er zelfs voor zorgt dat de bestuurder bij pech of ongeval terug naar huis ‘gerepatrieerd’ wordt.

Wil je meer weten over deze specifieke omniumverzekering, aarzel niet met ons contact op te nemen. Er is een breed aanbod op de markt, daarom is het des te belangrijker om goed geadviseerd te worden.

Neem contact op

Adres:
Diestseweg, 38 - 2440 Geel

Telefoon:
014/58.86.15

E-mail:
info@corstjensnv.be

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.       Verdergaan